ag@hav-hermansen.dk   |   +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Grækenland

Bliv beriget med kursus og ferie i dejlige Grækenland


Anne-Grete Hav Hermansen har lavet kurser på Lesbos siden 2002 – med lidt forskellige indhold.

 

Energi, ro og næring til krop og sjæl 

– med Qigong, mindfulness, naturterapi, vandreture m.m.

 

D. 1.-8. september 2024

Vi tager et år ad gangen og kan ikke garantere, hvornår det bliver sidste gang – så udskyd det ikke, hvis du overvejer at tage med.
Max 15 deltagere.

Ønsker du ekstra luksus? I år er der mulighed for et mere luksuriøst ophold, da vi har fået nogle værelser på Alma Beach Hotel. Det ligger lige ved havet, hvor vi laver qigong, og har desuden et svømmebassin med strandstole og en café samt en lækker morgenmadsbuffet.

 

Generelt om kurset

På kurset vil du få energi og ro til både krop og sjæl. Du vil bruge din krop uden at overanstrenge den, få dejlige sansemættende oplevelser, opbygge energi og finde indre ro og glæde.

 

Om kursusstedet

Øen Lesbos er den tredie største ø i det græske ø-hav. Den ligger i den nord-østlige del af Grækenland. Her er bjerge, lavland, klipper og strande, et væld af oliventræer, maleriske byer med små gyder, venlige grækere, duften af pinjetræer, lyden af cikader, det azurblå hav – liv og fredfyldthed.

Vi bor i Petra, som er en mindre by på den nordlige vestkyst af øen. Byen ligger ned til stranden i en bugt omkranset af bjerge – uantastet af krise og flygtninge fortsætter livet sin rolige gang her.

Naturen danner rammen om kurset, både på vandreturene og når vi samles ved vandet eller i en dejlig have.

Lesbos er en stor ø, så du møder ikke eventuelle flygtninge, med mindre du opsøger dem, og det er vigtigt, at vi ikke svigter grækerne ved at undlade at tage derned. De har brug for os både moralsk og økonomisk. Så kom og nyd dette dejlige sted. Hele Øen er nu en del af UNESCOs verdensarv pga. sin unikke og smukke natur.

Kursuslederne er:

ag Anne-Grete Hav Hermansen er uddannet psykoterapeut med bl.a. gestalt- og kropsterapi, jungiansk drømmeanalyse, kunstterapi og Option-dialoger fra USA.

Anne-Grete har været kursusleder siden 1980. Hun er stifter af Alfa-Omega Instituttet, en skole i livskunst for krop, sind og ånd i København. Hun arbejder til daglig med individuel- og parterapi, foredrag og kurser. Desuden har hun været leder af en 2½ årig uddannelse til lifecoach fra 1998-2017.

lise Lise Ryt-Hansen er uddannet Qigong-instruktør, psykomotorisk terapeut, idrætslærer og lifecoach fra Alfa-Omega Instituttet. Hun underviser og behandler til daglig i Birkerød.

Plan for ugens forløb:

Søndag er der afrejse fra Kastrup om morgenen og ankomst til Petra midt på dagen. Efter indkvartering og noget frokost er der tid til at finde sig til rette og slappe af.
Kl. 16 mødes vi i en dejlig have, hvor vi nyder en forfriskning, mens Lise og Anne-Grete introducerer til ugens forløb og indhold – bl.a. de livgivende kinesiske Qigong øvelser, skyggesider, mindfulness og naturterapi.
Derefter tager vi på en lille rundtur i Petras smalle charmerende gader og en meditation i den gamle kirke. Vi slutter af ved Kvindekooperativet, hvor der er fælles middag med solnedgang over havet, for de der har lyst.


Mandag

Kl. 10-11.30 underviser Lise i Qigong.
Derefter kan I gøre, som I har lyst til – fx tage en dukkert, slappe af på stranden, gå en tur, spise frokost på en nærliggende strandtaverna, udforske Petra …
Kl. 17 tager vi ud til en varm kilde. Her veksler vi mellem at sidde i det varme mineralske kildevand i en lille hvælvet dome og at tage en afkølende dukkert i havet udenfor. Det sætter gang i blodcirkulationen og er både afslappende og oplivende. Bagefter er der fælles middag på en nærliggende restaurant ved havet.

 

Tirsdag
Kl. 9-10.20 Qigong ved havet med Lise.

11-13.30 mødes I med Anne-Grete og arbejder med meditation, mindfulness, naturterapi og skyggesider.
Kl. 16 mødes vi til en usædvanlig smuk vandretur langs havet. Undervejs vil der være mindfulness øvelser, meditation i vandkanten samt fodmassage med sand på stranden. Vi slutter af med en fælles middag på en lille hyggelig strandtaverna i en uforstyrret bugt, hvor vi også kan bade.


Onsdag er helt til jeres egen disposition. (Et besøg i Mariakirken, det lokale museum, en tur til den maleriske by Molivos eller stranden er fx muligheder.)

 

Torsdag
Kl. 9-10.20 Qigong ved havet med Lise.

Ved 16-tiden tager vi ind til Molivos med bus (eller du kan vandre derind). Her vil Lise lave Qiqong med jer og en guidet liggende afspænding i en pinjelund. Bagefter er der mulighed for at gå rundt i byen og spise aftensmad derinde.

 

Fredag

Kl. 9-10.20 Qigong ved havet med Lise.

Kl. 11-13.30 mødes I med Anne-Grete og arbejder videre med mindfulness, naturterapi, skyggesider (jeres skjulte ressourcer), med en chakra-meditation og med jeres drømme, hvis der er lyst til det.

Ved 17-tiden er der noget supplerende Qiqong undervisning med bl.a. åndedrætsøvelser og “giv slip øvelser” – og mulighed for at optage en serie øvelser, så du kan fortsætte med dem derhjemme.

 

Lørdag
Kl. 9-10.20 Qigong ved havet med Lise

Kl. 11-13 samler vi op på ugens forløb, og hvordan vi kan bruge det indhøstede derhjemme.
Kl. 16 ca. bliver vi kørt op til en lille bjerglandsby, hvorfra vi vandrer ind i bjergene bag ved Petra til Møllernes dal, hvor vi mediterer til naturens lyde. Vi slutter af med middag i en restaurant med udsigt over havet og solnedgangen samt lækker hjemmelavet is på torvet i Petra, for de der har lyst.

 

Søndag
Morgen tager vi af sted fra dejlige Petra igen, kører sydpå på tværs af øen til Mytilini, hvorfra flyet går hjemad. Ankomst i København først på eftermiddagen.

 

Ret til ændringer forbeholdes.

Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige.

Vandreturene foregår for det meste i stilhed. På turene er det muligt at finde krydderurter og lægeurter, som vi gerne fortæller om. Der vil også være nogle gå-meditationer undervejs. Alle kan være med uanset kondition.

Fra vores tidligere samarbejde med Hanne Beyer Iversen, der har boet i Petra siden 1995, har vi fået kendskab til steder, som de fleste turister ikke opdager og besøger.

 

Vi starter dagen med Qigong øvelser ved havet.
På kurset vil der som nævnt være mulighed for at deltage i Qigong om morgenen. Qigong er for kineserne, hvad yoga er for inderne. Qi gong betyder ”at arbejde med livsenergien”. Qigong er en langsom, meditativ bevægelsesform, der øger din kropsbevidsthed, styrker immunsystemet, integrerer og afbalancerer krop & sind. – mærk og udnyt kraften og energien på Lesbos. Øvelserne øger kroppens flow og stimulerer din grouding, centrering og balance – det giver ny energi og velvære.

Qigong kræver ingen forudsætninger eller specifik kondition. Har du behov for at sidde undervejs, finder vi ud af det.


Læs mere om Qigong her

                             

 


Læs lidt om mindfulness, naturterapi m.m. her

 

Pris, fly og ophold m.m.

Vi rejser med Apollo med fly direkte til Lesbos. Vi bor fortrinsvis på en lille pension med lejligheder med bad, toilet og køkkenkrog samt med balkon eller terrasse. Så du kan enten selv lave kaffe/te og mad, bestille morgenmad på Miramare eller spise på en af de nærliggende caféer eller restauranter. Eller du kan bo mere luksuriøst på Alma Beach Hotel. (Ring og hør nærmere).

Prisen for fly (inkl. bagage på 25 kg), transfer og hotel/lejlighed og kursus (inkl. kursusmateriale og en CD (eller download) med meditationer og øvelser) er fra 8.950 kr.

Der er mulighed for eneværelse med et tillæg på 1.000 kr. og balkon med havudsigt (for 200 kr.) ved tidlig tilmelding. Du kan også få en ekstra uges ferie, hvis der er plads. Tidligere deltagere anbefaler at have en ekstra uge, hvis det er muligt. (Tidlig tilmelding anbefales.)

Hertil kommer lidt udgifter til lokal transport samt mad og drikke (til rimelige priser).

 

Tilmelding

  1. Du ringer til Anne-Grete mobil 40 10 37 54 og hører, om der er plads på kurset og snakker om, hvor og hvordan du gerne vil bo.
  2. Du betaler et depositum/administrationsgebyr på 950 kr. til Anne-Grete Hav Hermansen, Alfa-Omega Instituttet på konto 1471-12 42 91 42. (Det tilbagebetales kun med afbestillingsforsikring.) Når pengene er modtaget, er din plads endeligt reserveret. Sørg for at have en rejse- og afbestillingsforsikring, der dækker hele rejsen.
  3. Du sender følgende oplysninger til Anne-Grete: dit navn som det står i passet, adresse, tlf., fødselsdato, e-mail,
  4. Anne-Grete booker fly og hotel/lejlighed hos Apollo ud fra dine ønsker og muligheder. (jo tidligere tilmelding, jo flere valgmuligheder.)
  5. Apollo Rejser (registreret i Rejsegarantifonden med registreringsnummer 830) sender en bookingbekræftelse og opkrævning af depositum på 1.400 kr. (eller 1.669 kr. hvis du ønsker afbestillingsforsikring hos Apollo), som betales inden for 5 dage.
  6. Som det også fremgår af bookingbekræftelsen, betales restbeløbet til Apollo Rejser senest 2 måneder før afrejsen (dvs. d.1.7.)

Ca. en måned før rejsen får du en mail fra Anne-Grete med en masse praktiske oplysninger samt forskellige artikler.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Anne-Grete (40 10 37 54) eller Lise (61 36 25 36) eller skrive til
ag@hav-hermansen.dk eller liseryt@gmail.com

lesbos_port

Se flere fotos fra turene

Se artikler om rejsen:

–   En sansemættet indre og ydre rejse

–   Stilhedens velsignelse

–   Ro og næring til krop og sjæl

Se udtalelser fra tidligere deltagere