ag@hav-hermansen.dk   |   +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Lise om Qigong

Energi, afspænding og stilhed i bevægelse

Vi træner Qigong om morgenen stående ved havet.

Her arbejder vi med løsne-øvelser, grounding, standing (stående meditation), energiøvelser og små qigong serier. Vi afslutter morgenen med Daoyin (kinesisk selvmassage).

Bagefter er der mulighed for en svømmetur, for de der har lyst.

Qigong øvelser/træning vil også indgå i flere af eftermiddags-udflugterne. Vi vil bruge naturen og energien ved havet og i bjergene.

En eftermiddag er afsat til at arbejde med åndedrættet, siddende meditation, ”giv slip øvelser” og spørgsmål/snak omkring Qigong, træning mm.

Med Qigong træner du din krop og dit sind med enkle langsomme meditative bevægelser. Du øger din kropsbevidsthed, bliver groundet og skaber indre ro. Qigong er livgivende og helbredsfremmende øvelser fra de traditionelle kinesiske behandlingsformer.
Kort fortalt arbejder vi i Qigong med at løsne kroppen, led, muskler og væv, for at skabe en bedre cirkulation i kroppen – et bedre flow. Der trænes holdning, indre styrke i både krop og sind, balance og koordinationsevne. Vi opbygger energi frem for at forbruge energi, stimulerer medianbaner og akupunkturpunkter. Vi træner at sanse energi både vores egen og naturens.
Bevidst åndedræt og vågen fokuseret opmærksomhed er centralt.

Qigong kan dyrkes af alle.
Kurset kræver ingen forudsætninger eller specifik fysisk kondition.
Har du behov for at sidde undervejs, finder vi ud af det.

Hvorfor jeg underviser i Qigong

Af Lise Ryt-Hansen

Mit eget møde med Qigong startede i midten af 1990’erne, hvor jeg gik på et hold i et par år. Men jeg havde svært ved at forene de rolige bevægelser og det meget langsomme tempo med en travl hverdag som idrætslærer, aktiv idrætsudøver og mor til tre. Så selvom jeg kunne mærke det gjorde mig rigtigt godt, stoppede jeg.

Der gik nogle år før Qigong igen kom ind i mit liv. I mellem tiden havde jeg været ude for et alvorligt fald på skøjter. Følgerne heraf vendte totalt op og ned på min tilværelse, og alt hvad jeg før havde brugt som vejen frem, måtte også fuldstændigt ændres. Jeg kom i tanke om Qigongen og genoptog træningen.

Det rolige tempo, de blide og styrkende øvelser var meget genopbyggende for mig, både fysisk, psykisk og rent energimæssigt. Min nysgerrighed, ønsket om en bedre holdning og færre smerter i nakke og skulder, var årsagen til jeg i nogle år gik individuelt hos Torben Bremann, Dansk center for Taiji & Qigong. Samme sted har jeg fulgt holdtræning og senere taget instruktør uddannelse i Qigong.

Efter mit fald uddannede jeg mig til Psykomotorisk Terapeut (tidligere kaldet afspændingspædagog), så også rent fagligt har Qigongen været en gave. At opbygge styrke både fysisk og mentalt – samtidig med at samle energi.

Jeg har undervist i Qigong siden 2014. Det startede med, at jeg tilbød 45 min. Qigong om morgenen på Lesbos-kurserne, ud fra et ønske om at dele min store glæde og mine oplevelser med Qigong. Når jeg kunne få så meget ud af det – kunne andre også – og det ville jeg rigtigt gerne give videre. Desuden ønskede jeg at udbrede kendskabet til Qigong. Sideløbende har jeg undervist i Qigong på aftenskoler og andre steder.

Det har været en stor fornøjelse at følge kursisternes oplevelser og glæde bare efter få dages træning. Både mennesker med stort kendskab til sport og træning, og mennesker der aldrig har følt sig veltilpas med organiseret bevægelse har været begejstrede.

På kurserne på Lesbos udvider vi derfor med muligheden for at vælge at lave Qigong om morgen samt nogle eftermiddage.

Du skal være velkommen.

 

Udtalelser om Qigong fra kurset på Lesbos i juni 2017

At starte dagen med Qigong har været healende for min sjæl. Det har givet mig ro og en følelse af lethed og kærlighed til livet og mig selv.
Tusind tak til dig Lise for din rolige guidance til denne nye form for krops- og sjæls-næring.
Kærlige hilsner Anette

Qigong om morgenen tændte min krop og min sjæl. Det er en fantastisk ’vej’ til at mærke hele min krop, alle dens muskler, knogler, led og åbninger. Qigong har givet mig ro og energi og en afbalancering, jeg ikke ville have været foruden. Jeg har følt mig i fuld accept og med stærk energi efter hver Qigong.
Kurset har som helhed givet mig accept og ro i den, jeg er, og det mit liv byder/giver mig. ♥
Jeg er fyldt af accept og har fået min energi og kraft tilbage.
Jeg er utrolig taknemmelig. ♥ Lotte

Med Qigong oplevede jeg for første gang virkelig at kunne mærke min krop, og at min krop er en del af universet og kan suge al den energi, jeg har brug for direkte fra jorden, havet og solen. Jeg troede fysisk aktivitet skulle gøre ondt og være anstrengende eller smertefuldt, og alligevel er bare 45 min. nok til, at kroppen er både helt afslappet og samtidig fyldt op af energi.
Lisa

Kæreste Lise.
Qigong er en fantastisk start på dagen. Jeg fyldtes med energi og ro og lysten til at gribe dagen. Og den indsigt, dette havde med til mig, var stor. Følte mig som en del af helheden og meget tæt og intenst forbundet med naturen (og min himmelske fader). TAK!
Kærlig hilsen Miriam

 

Læs også artiklen: En sansemættet indre og ydre rejse

Læs også artiklen: Stilhedens velsignelse

Læs også artiklen: Ro og næring til krop og sjæl

Læs mere om turen til Grækenland