ag@hav-hermansen.dk   |   +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Når livet driller

Kære modtagere af min nyhedsmail.

 

Det er længe siden, I har hørt fra mig, men bedre sent end aldrig.

 

Mit liv har det sidste halve års tid ikke altid villet det samme som jeg. Ikke nogen store katastrofer men ting der er kommet på tværs af mine planer og ønsker. Og den slags kan jo nemt ske for os alle sammen.

Kort fortalt brækkede jeg i slutningen af ​​maj den ene albue og måtte have hele armen i gips i en 90 graders vinkel fra skulderen ned til fingrene. Det gjorde unægtelig livet lidt mere besværligt, men så kunne jeg passende endnu en gang øve mig i at bede om hjælp, slippe noget kontrol og blive mindet om, at vi i virkeligheden ikke har styr på særlig meget, selv om de fleste af os elsker den illusion. Jeg blev også opmærksom på, i hvor høj grad vi bruger begge arme, når vi laver alle mulige hverdagsting – som fx at tage bad, tage tøj på, lave mad, gøre rent m.m.

 

Da jeg efter nogle uger fik gipsen af, måtte jeg stadig ikke belaste armen med at bære noget tungt eller lignende belastning, indtil knoglen var helt helet efter 3 måneder. Men nu kunne jeg i det mindste spise med kniv og gaffel igen. – Dejligt at blive taknemmelig for ting, vi til hverdag ikke tænker over. 😊

Det var i det hele taget utroligt, så meget den arm kom til at fylde i de 3 måneder. Ikke bare med hospitalsbesøg, kontrol og genoptræning, men også fordi jeg hele tiden var nødt til at forholde mig til armen og dens formåen.

 

Sidst i august kunne jeg endelig bruge armen helt normalt igen. Og det var dejligt, for jeg skulle jo til Lesbos og lave kursus i starten af ​​september. Jeg var dog blevet lidt forkølet pga. de store temperaturskift vi oplevede i august (fra 30 til 15 grader på få dage), men jeg tænkte det ville blive godt at komme ned i varmen. Der var imidlertid en stærk blæst de første dage, som desværre gjorde, at jeg fik det værre. Det endte med, at jeg fik en tid hos den lokale læge, som sendte mig videre til hospitalet i den anden ende af øen, hvor jeg efter en masse undersøgelser blev indlagt med lungebetændelse. Det var ikke lige planen. Men det var en interessant oplevelse, og igen måtte jeg bare give slip, tage en dag og en time ad gangen og flyde med livets tilskikkelser. Og fordi jeg gjorde det, slap jeg for at blive irriteret, frustreret, ærgerlig, ked af det og lignende.

 

Så når livet driller og ikke helt gør, som vi har planlagt, ønsket og foretrukket, kan jeg varmt anbefale, at acceptere tingenes tilstand, flyde med og tage det som en oplevelse. Er der undervejs noget vi kan gøre for at gøre situationen bedre for os selv og vores omgivelser, skal vi selvfølgelig gøre det.

Men den overordnede erfaring er, at accept betaler sig i forhold til det, vi ikke kan ændre. Det har faktisk også været en del af min undervisning i mange år. Bl.a. inspireret af Option filosofien fra The Option Institute i USA, af den spirituelle lærer Byron Katie og hendes bog ”Elsk det som ER” og en gammel indisk vismand, der har sagt: ”Smerte opstår, når vi har modstand på det som ER.” – Så jeg var godt klædt på og havde øvet mig i en del år. 😊

 

(I forhold til kurset blev jeg heldigvis udskrevet efter et par dage til antibiotika og ilt behandling, hvile m.m. på hotellet i Petra, så jeg kunne fortsætte undervisningen der. Og heldigvis havde jeg jo en medunderviser Lise, som bl.a. underviser i qigong, og en assistent Bo, som har gået på min lifecoach uddannelse og været med på Lesbos flere gange. Så der var god backup på de tidspunkter, hvor jeg ikke selv kunne være med fx på vandreturene.)

 

2023:

Med hensyn til næste år har Lise og jeg lavet en ny plan. Så der bliver et kursus i september 2023 med vægt på de livgivende qigong øvelser, mindfulness og vandreture i den smukke natur. Se mere på hjemmesiden https://hav-hermansen.dk/graekenland/  – Jo tidligere tilmelding, jo større valgmulighed mht. værelse/lejlighed fx balkon og havudsigt.

 

Desuden holder jeg et foredrag om selvværd og selvtillid d.16. februar. Se detaljer i kalenderen https://hav-hermansen.dk/program/

 

Der er også mulighed for individuelle sessioner, parterapi og selvudviklingsgruppe. Ring og hør nærmere.

 

Jeg ønsker jer en rigtig dejlig juletid og alt godt i det nye år.

 

Mange kærlige hilsner

Anne-Grete