ag@hav-hermansen.dk   |   +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Love is letting go of fear

Kære modtager af min nyhedsmail

 

”Love is letting go of fear” (kærlighed er at give slip på frygt) er titlen på en lille bog jeg faldt over i USA i 1986. Inden da tænkte jeg, at modsætningen til kærlighed var had. Men bogen gav en indsigt i, at det er frygt, der fjerner os fra kærligheden. En kærlighed vi alle har dybt indeni som en del af vores essens, vores sjæl. Ofte er vi imidlertid slet ikke i kontakt med denne indre kerne af kærlighed, bl.a. fordi vi (vores lille ego) har travlt med at gøre det godt og være ok i andres øjne – af frygt for ikke at være gode nok. Denne frygt styrede mit eget liv i mange år og styrer de flestes liv – bevidst eller ubevidst. (Det deraf følgende lave selvværd har jeg bl.a. skrevet om i min bog ”Hvad er du værd?”)

 

Når vi ser nærmere på vores frygt for alt muligt – fx tab af kontrol, ikke være god nok, at blive holdt udenfor, ikke være elsket, ensomhed og andre følelser, andres vrede, aggression og overgreb, mangel af livsfornødenheder, sygdom, smerte osv., handler det alt sammen i sidste ende om frygten for at dø. En frygt der er forståelig, især hvis vi kun identificerer os med vores fysiske krop.

 

I den nuværende situation har politikere, sundhedsmyndigheder, medier o.a. – antagelig i den bedste mening – ikke holdt sig tilbage med at fokusere på døden – vores egen og andres. Frem for fx at fokusere på, hvordan vi kan styrke vores immunsystem (bl.a. med tilskud af D-vitamin) og forblive sunde og raske. For som en biokemiker og immunolog engang fortalte mig: ”Det er ikke bacillen men værten det kommer an på”.

 

I overlevelsens og frygtens navn blev der skabt restriktioner, og redningsplanken blev vaccinationer. (Jeg er ikke generelt imod vacciner og ser frem til den dansk udviklede vaccine. Men jeg tillader mig at være skeptisk overfor forhastede eksperimenter, der bl.a. handler om at tjene penge.) Nå men pointen her er den omsiggribende frygt og dens konsekvenser.

 

I starten af corona situationen var der en accept af vores grundlovssikrede selvbestemmelse over vores krop og dermed en vis tolerance overfor de, der valgte ikke at lade sig vaccinere. For man troede selvfølgelig, at vaccinerne ville forhindre, at de vaccinerede blev syge. Det er jo det, der altid har været formålet med vacciner. Det har så vist sig ikke at holde stik. Men i stedet for at rette kritikken mod vaccinerne, retter man nu kritikken mod de uvaccinerede. Og i kølvandet på den oppiskede frygt opstår nu en splittelse og et had mod de uvaccinerede.

 

Konflikter og krige starter på denne måde med et os og et dem og en frygt, der kan ende i had.

 

Som læser af denne nyhedsmail tror du måske – ligesom jeg – på, at vi er mere end vores fysiske krop og vores frygtbaserede ego. Det kan i alle tilfælde være en hjælp i disse tider at tænke i de baner. De mange beretninger om nærdødsoplevelser kan være inspirerende i den forbindelse, samt anden læsning og egne oplevelser. Og hvis frygten banker på, så kontakt din indre kerne af nærvær og kærlighed. Se fx en baby eller et andet menneske i øjnene i længere tid. For øjnene er sjælens spejl.

 

På mit kursus i Grækenland vil der også være fokus på af få kontakt med sjælen, både via naturen og med forskellige meditationer og øvelser. Jeg elsker selv at deltage i disse ture og har nydt de 20 år, jeg har gjort det. Men alt har en ende, så udskyd det ikke for længe, hvis du har et ønske om at komme med. Jeg tager et år ad gangen, og foreløbig har jeg planlagt et kursus i september 2022. (Se mere her)

 

Det er desuden fortsat muligt at deltage i en selvudviklingsgruppe en aften om måneden (ring og hør nærmere) – og at få individuelle sessioner (også via telefon, Skype o.l.) med terapi, coaching, drømmetydning, parterapi m.m.

 

Lad den mørke vintertid inspirere dig til selvrefleksion, selvudvikling og indre ro midt i en urolig verden.

 

Hvis du ønsker min CD (fås også som download) med guidede meditationer og øvelser som støtte i denne proces, så ring eller skriv. Du kan høre brudstykker og læse mere her. – Den er også en god julegave. 😊

 

En artikel om nogle af de spirituelle oplevelser, jeg har haft, kan måske også være til inspiration. Den kommer i næste nr. af Nyt Aspekt (januar 2022).

 

Nyd livet trods af alle udfordringer.

 

Mange kærlige hilsner og tanker

Anne-Grete