ag@hav-hermansen.dk   |   +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Ro og næring til krop og sjæl – september 2021

2.-9. (13.) september 2021

Generel information samt tilmelding: se Grækenland

Plan for ugens forløb:

Torsdag d. 2.9. er der afrejse fra Kastrup kl. 11.30 og ankomst til Petra om aftenen med indkvartering og en god nats søvn.

Fredag kan I sove længe og slappe af, inden vi mødes i gruppen i den dejlige have ved Miramare, hvor vi nyder en forfriskning, mens Anne-Grete introducerer til ugens forløb, Option-filosofien, drømmeforståelse og skyggesider. Desuden fortæller Lise om de  livgivende kinesiske Qigong øvelser og laver efterfølgende en ½ times introduktion til Qigong øvelserne ved havet.
Her kan I bagefter tage en dukkert, spise frokost og nyde stranden, hvis I har lyst.
Sidst på eftermiddagen tager vi på en spændene rundtur i Petras små snoede gader, en meditation i den gamle kirke, et kort fortælling om stedet og praktiske tips vedr. byen, indkøb m.m. Vi slutter af ved Kvindekooperativet, hvor der er fælles middag med solnedgang over havet.

Lørdag – torsdag morgen er der mulighed for at lave Qigong ved havet i 45-90 min. efter aftale.

Lørdag
Formiddal
 samles vi i gruppen. Her vil vi se på nattens drømme (eller andre drømme I har med) og arbejde med jeres “skyggesider”. Vi arbejder også med jordforbindelse, mindfulness/opmærksomhed i nu’et og med ritualer der nærer krop og sjæl. – Vores gruppemøder indledes altid med en guidet meditation.
Sidst på eftermiddagen tager vi ud til den varme kilde. Her veksler vi mellem at sidde i det varme mineralske kildevand i en lille hvælvet dome og at tage en afkølende dukkert i havet udenfor. Det sætter gang i blodcirkulationen og er både afslappende og oplivende. (Det er også muligt at sidde i et stort privat badekar, hvor du selv kan regulere temperaturen.) Bagefter er der fælles middag på en nærliggende restaurant ved havet.

Søndag
Formiddag
arbejder vi med naturterapi samt med udforsknings-dialoger (Option-dialoger) for at opdage og slippe gamle ubevidste holdninger og overbevisninger, som påvirker jeres liv og ikke tjener jer længere.
Kl. 16
mødes vi til en usædvanlig smuk vandretur langs havet. Undervejs vil der være mindfulness øvelser, meditation i vandkanten, øvelser der aktiverer nattens drømme samt fodmassage på stranden. Vi slutter af med en fælles middag på en lille hyggelig strandtaverna i en uforstyrret bugt, hvor vi også kan bade.


Mandag er helt til jeres egen disposition. (Det lokale museum, en tur til Molivos eller stranden er fx muligheder.)

 

Tirsdag

Formiddag fortsætter vi arbejdet med naturterapi og dialoger.
Kl. 16 mødes vi i havnen i udkanten af Petra. Herfra sejler vi ud til en lille ø – Kaninøen. På toppen af øen er en flot udsigt og en lille kirke, som vi besøger. I en pinjeskov med magisk stemning laver vi skovbadning og Lise laver en guidet meditation og afspænding, inden bådens kaptajn forkæler os med græsk picknik på stranden, hvor vi også kan bade. Vi sejler tilbage, mens lysene tændes i Petra og omegn.

 

Onsdag

Formiddag arbejder vi igen med drømme og udforsknings-dialoger, samt jeres skjulte ressourcer og med en chakra-balancering.
Efter en mulig dukkert er der fælles frokost på en strandtaverna, for de der har lyst.
Om eftermiddagen kan I blive ved stranden eller lave andet, I har lyst til.

Sidst på eftermiddagen er der mulighed for noget udvidet Qigong undervisning med bl.a. åndedrætsøvelser og “giv-slip-øvelser”.

 

Torsdag
Formiddag samler vi op på ugens forløb, og hvordan vi kan bruge det indhøstede derhjemme.
Sidst på eftermiddagen bliver vi kørt op til en bjerglandsby. Herfra vandrer vi ind i bjergene bag ved Petra, hvor vi mediterer til naturens lyde. Vi slutter af med en lækker middag i en restaurant med udsigt over Petra, hele bugten, havet og solnedgangen.

 

De følgende 3 dage har du fri til at gøre, hvad der passer dig. Så der er tid til at slappe af og integrere det, du har lært på kurset. Desuden vil der være mulighed for lidt ekstra Qigong efter aftale med Lise. (Gudstjenesten i Mariakirken søndag morgen er en speciel oplevelse, hvis du har lyst til det.) (Det er muligt at rejse hjem om lørdagen, men da er der meget lang ventetid i Athen. Så vi anbefaler hjemrejse om mandagen)

 

 

Mandag morgen d. 13.9. er der afgang fra dejlige Petra. Vi kører sydpå på tværs af øen til Mytilini, hvorfra flyet går hjemad. Ankomst i København kl. 15.30. (Du kan også vælge at blive endnu længere. Snak i så fald med Anne-Grete om dette og giv besked i god tid.)

 

Ret til ændringer forbeholdes.

Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige.

Vandreturene foregår for det meste i stilhed. På turene er det muligt at finde krydderurter og lægeurter, som vi gerne fortæller om. Der vil også være nogle gå-meditationer undervejs. Alle kan være med uanset kondition.

Læs om drømmeanalyse, option, naturterapi m.m. her

Start dagen med Qigong og andre energigivende øvelser på stranden.
På kurset vil der som nævnt være mulighed for at deltage i Qigong om morgenen. Qigong er for kineserne, hvad yoga er for inderne. Det vil sige en slags kinesisk yoga. Qi gong betyder ”at arbejde med livsenergien”. Qigong er en langsom, meditativ bevægelsesform, der øger din kropsbevidsthed, styrker immunsystemet, integrerer og afbalancerer krop & sind. – Prøv Qigong – mærk og udnyt kraften & energien på Lesbos. Qigong kræver ingen forudsætninger eller specifik kondition. Har du behov for at sidde undervejs, finder vi ud af det. 


Læs mere om Qigong her

                             

Generel information samt tilmelding: Se forsiden her