ag@hav-hermansen.dk   |   +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Qigong og natur-terapi – juni 2021

12.-21. juni 2021

Generel information samt tilmelding: se Grækenland

Plan for ugens forløb:

Lørdag er der afrejse fra Kastrup kl. 11.30 og ankomst til Petra om aftenen med indkvartering og en god nats søvn.

Søndag kan I sove længe og slappe af, inden vi mødes i gruppen i den dejlige have ved Miramare, hvor vi nyder en forfriskning, mens Anne-Grete fortæller om ugens forløb og introducerer til meditation, mindfulness, skyggesider og naturterapi. Desuden fortæller Lise om de livgivende kinesiske Qigong øvelser, og efterfølgende laver hun en ½ times introduktion til Qigong øvelserne ved havet.
Her kan I bagefter tage en dukkert, spise frokost og nyde stranden, hvis I har lyst.
Sidst på eftermiddagen tager vi på en spændende rundtur i Petras små snoede gader, en meditation i den gamle kirke, et kort oplæg om stedets historie og praktiske tips vedr. byen, indkøb m.m. Vi slutter af ved Kvindekooperativet, hvor der er fælles middag med solnedgang over havet.

Fast daglig morgen aktivitet kl. 8.45-10.15: Qigong ved havet med Lise.

Mandag Qigong ved havet med Lise. Derefter afslapning ved stranden o.l.
Kl. 13.30-16 Gruppemøde med meditation, mindfulness/opmærksomhed i nu’et og naturterapi. Vi arbejder også med jordforbindelse og med ritualer og øvelser, der renser sindet og nærer krop og sjæl.
Kl. 16.40 tager de, der har lyst, med ud til en varm kilde. Her veksler vi mellem at sidde i det varme mineralske kildevand i en lille hvælvet dome og tage en afkølende dukkert i havet udenfor – (meget afstressende). Bagefter er der fælles middag på en nærliggende restaurant ved havet.

Tirsdag 1½ times morgen-Qigong
kl. 10.30-12.30
arbejder vi igen med meditation, mindfuldness og naturterapi.
Kl. 15.30 mødes vi til en usædvanlig smuk vandretur langs havet. Undervejs vil der være guidet meditation samt fodmassage på stranden. Vi slutter af med en fælles middag på en strand-taverna i en uforstyrret bugt, hvor vi også kan bade.

Onsdag er helt til jeres egen disposition. (Det lokale museum kan anbefales, en tur til Molivos eller stranden er også muligheder.)

Torsdag morgen-Qigong
kl. 10.30-12.30
fortsætter vi med at fordybe os i naturens healende kraft og kontakt med den universelle spirituelle energi.
Kl. 16.30 tager vi til Molivos med bus (eller du kan vælge at vandre dertil).
kl. 17-18.30 træner vi Qigong og laver afspænding i en dejlig pinjeskov uden for Molivos. Derefter er der fælles middag under et stort gammelt platantræ på et af byens små torve.

Fredag morgen-Qigong
kl. 10.30-12.30
samles vi igen med fokus på natures healende kraft. (Hvis I i ugens løb får drømme, som kan kaste lys over jeres indre processer, er der også mulighed for at se på dem.)
Kl. 17-19 Qigong repetition til fortsat træning, spørgsmål m.m. – Og middag ved havet.

Lørdag morgen-Qigong
kl. 15-17
samler vi op og ser hvordan vi kan bruge det indhøstede derhjemme.
Kl. 17.30 vandrer vi i bjergene bag ved Petra. Vi laver nogle Qigong øvelser og mediterer undervejs og slutter af med den lækreste middag i en lille restaurant i bjerglandsbyen Petri med en fantastisk udsigt over Petra, hele bugten, havet og solnedgangen.

Søndag har du fri til at gøre, hvad der passer dig (Gudstjenesten i Mariakirken om formiddagen er en speciel oplevelse, hvis du har lyt til det.)

Mandag morgen tager vi af sted fra dejlige Petra igen, kører sydpå på tværs af øen til Mytilini, hvorfra flyet går hjemad.
Ankomst i København kl. 15.30. (Du kan også vælge at blive længere. Snak i så fald med Anne-Grete om dette.)

Ret til ændringer forbeholdes.

Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige.

Vandreturene er for det meste i stilhed. På turene er det muligt at finde krydderurter og lægeurter, som vi gerne fortæller om. Der vil også være nogle gå-meditationer undervejs. Alle kan være med uanset kondition.

Få mere ud af naturen og øens fantastiske energi med Qigong

Øg din kropsbevidsthed, bliv groundet og skab indre ro

Træn krop og sind med enkle meditative bevægelser

I afspænding øver vi at give slip i kroppen, i meditation øver vi at gi slip i tankerne – i Qigong træner vi begge dele, samtidig med vi opbygger energi.

Vi laver Qigong 90 minutter om morgenen, stående ved havet. Vi arbejder med løsne-øvelser, grounding, standing, medianbanestræk, energiøvelser & små Qigong serier. Vi afslutter morgenen med Daoyin (kinesisk selvmassage).

Desuden er der tid til Qigong to eftermiddage. På vandreturene indgår der også nogle enkle øvelser/meditationer.

Sidst på ugen får du lavet dit eget lille Qigong-program.

Qigong kan dyrkes af alle

Kurset kræver ingen forudsætninger eller speciel fysisk kondition, kun lyst og nysgerrighed. Man starter der, hvor man er og arbejder ud fra det.

Qigong er helbredsfremmende øvelser fra den traditionelle kinesiske medicin.

Læs mere om Qigong her

Naturterapi er en invitation til at fordybe sig sanseligt og nærværende i naturen og til at opleve sin egen indre natur.

Gennem naturen kan vi opleve os selv både som biologiske, psykologiske og åndelige væsener.

I naturen kan vi få kontakt med mere oprindelige sider af os selv.

Vild natur er dybt fascinerende i sin mangfoldighed og kreativitet, men selv en klippet og formet buksbom busk indeholder noget oprindelig natur inde bag formerne og som potentiale til nyskabelse i de nye skud. – Det samme gælder os.

Vi er en del af naturen, og naturen er en del af os.

Når vi er i naturen, bliver vi – bevidst eller ubevidst – mindet om noget dybt oprindeligt i os selv. En væren og væren sig selv uden anstrengelse. Vildskab og fredfyldthed. Skønhed og originalitet i detaljerne og i helheden.

Dét virker i sig selv healende, hvis vi har det svært, er ude af balance fysisk eller psykisk eller bare ønsker lidt fred i et travlt liv og en hektisk verden.

Også videnskabeligt er det bevidst, at naturen har sundhedsfremmende virkninger. Derfor vokser antallet af terapihaver bl.a. i forbindelse med hospitaler.

Naturen kan berige med livsglæde, heling, fornyelse og selvudvikling.

I naturterapi på Lesbos indgår foruden væren i og inspiration fra naturen nogle natur-meditationer, mindfulness, iagttagelse, fordybelse, nedskrivning eller tegning og deling af oplevelser og indsigter 2 og 2 eller i gruppen. Hvis der er interesse for det, kan vi også inddrage feedback fra det ubevidste gennem nattens drømme.

Qigong og naturterapi supplerer hinanden på bedste vis.

Generel information samt tilmelding: Se forsiden her

Om kurset i september: Se her